De manager , het management

De persoonlijke manager – ook wel manager – is diegene die zich bekommert om alle carrière-aspecten van het artiestenbestaan. Hij bekommert zich om de dagelijkse begeleiding van de artiest. Zeer vaak neemt hij de functies over die in principe gereserveerd zijn voor het boekingskantoor of artiestenmanagement. Dat wil zeggen hij onderhoudt contacten (bijvoorbeeld met de media) en onderhandelt namens de artiest met bijvoorbeeld platenmaatschappij, muziekuitgeverij, boekingskantoor en/of evenementenorganisator.

Door een manager aan te stellen scheidt de betrokkene in zijn persoon de artiest van de kostwinner en kan hij zich tenvolle concentreren op de artistieke creatie.

PALM (MUSIC)PRODUCTIONS beheerst alle aspecten van het artiestenmanagement.

Overzicht van de aanwezige disciplines

  • Contract-onderhandelingen
  • Auteursrechten (Buma/Stemra, MCPS/PRS e.d.)
  • Naburige rechten (SENA, SIMIM, PPL, GVL e.d.)
  • Digitale exploitatie van Intellectueel Eigendom
  • Internationale exploitatie van Intellectueel Eigendom
  • Online en Social Media strategie
VERDER:

Ondanks de voordelen van digitale bandmanagement-tools en software, spelen artiesten managers nog altijd een belangrijke rol in de ontwikkeling van muzikanten en artiesten. Niet iedere artiest heeft een management nodig, echter is een goed management van onmiskenbaar belang voor de verdere groei en ontwikkeling van artiesten en talent. Als Artiest wil jij je bezighouden met muziek maken en optreden. Met onze kennis en ervaring op gebied van marketing, organisatie, planning, fiscaal en juridisch advies en communicatie helpen wij gedreven artiesten graag een stapje verder in hun carrière! Door het combineren van muziekproductie in onze eigen (én externe) muziekstudio(s) en het artiestenmanagement bieden wij een ideale combinatie voor talentvolle artiesten. Een managementcontract bij ons is in principe voor iedereen weggelegd. De passie die onze artiestenmanagers hebben voor muziek en voor het begeleiden van talent dateert al van ver voor de oprichting van Flash Music ( nu PALM PRODUCTIONS) . Sinds de opening van onze muziekstudio in 2011 heeft veel jong talent de weg richting de organisatie gevonden. Met een almaar groeiend muzikaal en zakelijk netwerk en ons gevarieerde rooster hebben wij ons bewezen als een betrouwbare en toegewijde partner in de ontwikkeling en groei van artiesten carrières. Ben jij geïnteresseerd in wat PALM PRODUCTIONS voor jou als artiest kan betekenen, neem dan contact op via het contactformulier op deze website.

Consultancy

Naast langdurige samenwerking met artiesten bieden wij consult aan artiesten op projectbasis. Consultancy kan plaatsvinden op gebied van marketing of branding, maar ook bij het sluiten van deals met derden (platencontract, sponsordeals & publishing ) enzovoort.

Projectmanagement

Organiseren zit in het bloed van ons team, niet alleen op gebied van artiestenmanagement maar ook op het gebied van projectmanagement. Projectmanagement is het beheersen van projecten. Het is de manier waarop projecten georganiseerd, voorbereid, gepland, uitgevoerd en afgerond worden. Anders dan de algemene manager, geef je als project manager leiding aan eenmalige projecten met een tastbaar eindresultaat.

Of het nu gaat om de lancering van een nieuw product, de promotie rondom een (nieuwe) winkel, een albumrelease, een promotiecampagne of de organisatie en promotie rondom een evenement. Met onze sub devisies op gebied van grafische vormgeving, webdesign, event management en artiestenmanagement zijn wij toe berust op het planmatig, creatief en meedenkend aanpakken van uw project.

Wanneer en hoe kom ik bij jullie bedrijf  terecht , wanneer mag ik contact opnemen?

Wanneer en hoe kom ik bij jullie bedrijf terecht, wanneer mag ik contact opnemen? In principe kan je bij ons terecht als je al bent begonnen met muziek maken of met zingen. Wij kunnen via een korte studio auditie van 60 minuten beoordelen hoever je bent en welke en wat voor begeleiding je nodig hebt. Wij prefereren het liefst live optredens bij talentenshows of uw eigen optreden op locatie.  Het kan zijn dat je al helemaal klaar bent met zanglessen / danslessen …. Of een opleiding aan de zang / dans of kunst academie, in dat geval gaan we direct praten over een management zonder opleiding. Je komt dat in een situatie terecht dat wij direct voor je aan de slag gaan voor het zoeken en afspraken maken met onze opdrachtgevers m.b.t. een optreden voor je.

Wat zijn management/ opleiding pakketten en waarom moet ik een management betalen?

Als je bij ons bedrijf een management aangaat, dan is het de taak en zorg van ons als management bureau dat wij een pakket aangaan en aanbieden die het best bij jou als artiest past, ook financieel! Een pakket moet betaald worden, en dan ga je, jezelf afvragen waarom? Een management pakket is bedoeld om de kosten in een begin stadium van management van jou als artiest te drukken. Het is ook een vorm van zekerheid, dat voordat wij veel geld aan u gaan uitgeven, dat u laat zien dat u zich serieus aanmeldt bij ons bedrijf. Er zal een promotieplan gemaakt moeten worden, publiciteit gezocht moeten worden, er zullen mensen op pad gaan om jou als artiest overal aan te bieden.

Ook zullen er studio opnames gedaan moeten worden, oefeningen  / een zang pedagoge worden gekoppeld aan u, tray outs uitgevoerd moeten worden, video en foto shoots gemaakt worden.

20150227_16165320150227_161833IMG_1465456027806_resized

 

Omdat wij als management / begeleidingen bureau u nog niet persoonlijk kennen zijn al deze kosten voor ons niet allemaal te dekken vanwege het risico dat we lopen, en wij vragen dan 1/4 deel om door de artiest zelf aan ons te betalen, nogmaals zeggende voor als zekerheid dat we in u kunnen investeren. Blijft staan dat 3/4 door ons bedrijf aan u besteedt gaat worden.Dat bewuste 3/4 deel die wij aan u besteden proberen wij aan u terug te verdienen als u optredens gaat verzorgen en dat zowel u als wij hiervan inkomsten hebben.

Ons management kunt u als artiest het beste zien als een vorm van opleiding instituut, waarin de baas in dit geval het grootste deel ( de opleiding en de personeelskosten)van kosten zelf voor zijn eigen rekening neemt, omdat hij het risico wil en durft aan te gaan met u.

Wij zijn ervoor om u als artiest te laten genieten van uw muziek, de optredens en het vermaken van de mensen, want daar gaat het tenslotte allemaal om.

Monitor contract en inschrijf contract met zekerheid garantie .De inschrijvingsprocedure geschiedt na bezoek aan ons kantoor of door huisbezoek van onze medewerker(s). Dit pakket is bedoeld voor mensen ( tot 18 jaar) die in opleiding of beginfase van de muziek zitten. Wij bekijken of je geschikt bent, om door ons in een begin stadium een management aan te bieden of te geven voor het volgen van jouw prestaties. Gesprekken vinden plaats tijdens deze periode door 1x per  week telefonisch onderhoud, en 1x per maand een persoonlijk bezoek van een manager aan de artiest of je komt naar onze studio. Gebruik van muziek oefenruimtes of geluidsstudio met een minimum van 1x per maand(gedurende 4 uren) en een maximum van 2x per maand , meerdere keren tegen hogere

Extra informatie Pakket 1:
– Wij bemiddelen wel voor u maar maken geen contractuele overeenkomst.
– Wij verzorgen niet de administratie en belastingafdragingen, dit doet u zelf.
– Wij gaan niet actief bezig voor het zoeken van een cliënt.
– U bent afhankelijk van de bezoekers van onze site.
– De verantwoordelijkheid houd bij ons op bij de boeking.

Pakket 2
Inschrijving databank met bemiddeling

Extra informatie Pakket 2:
– Wij sturen onze cliënten regelmatig een update van uw inschrijving.
– Wij bemiddelen en maken een overeenkomst met de opdrachtgever.

.
Pakket 3
Inschrijving databank, bemiddeling en boekingen.

Pakket 4
Inschrijving databank, bemiddeling, boekingen- en management op begeleidingsbasis.

Pakket 5
Inschrijving databank, bemiddeling, boekingen en managementcontract.

Pakket 6
Inschrijving databank, bemiddeling, boekingen,eigen zang coach, gratis gebruik van studio- video en oefenruimtes, managementcontract en promotie.

Pakket 7
Inschrijving databank, bemiddeling, boekingen, eigen zang coach, gebruik van studio en oefenruimtes , managementcontract, promotie en merchendising.

* Alle contracten zijn voor de duur van 1 jaar, u bent dus verplicht om een jaar management aan ons te voldoen, dat kan eenmalig of in maandelijkse termijnen. Let wel, bij niet nakomen van de maandelijkse termijnen vervalt onmiddellijk de begeleiding en het contract.

Indien u ons management eerder wilt verlaten, hebben wij voor een management pakket geen boete clausule, u bent vrij om te gaan, wel is het van belang het jaar management en kosten aan ons volledig is betaald of dat onmiddellijk  te gaan voldoen, die bent en blijft u wel betaal plichtig !

Bij een stopzetting , annulering , niet nakomen contract of verlaten van ons bedrijf bij een full management contract, zijn de totale verschuldigde managementkosten van het pakket en een boete clausule van toepassing, welke minimaal 35% bedragen van het afgenomen management of promotie pakket.

** Het dient de voorkeur dat de artiest een  zzp-er is,  of in bezit bent van een kamer van koophandel en btw nummer, zodat u zelf uw loonkosten en btw kunt betalen en terug vragen.Wij zijn een officieel bedrijf en geen stichting, wij rekenen dan ook 21% btw extra over alle management pakketten en bedragen vermeld op de website.

Extra informatie
Door middel van uw profiel en werkzaamheden word de pakketkeuze vastgesteld.
Bent u een artiest in opkomst en komt u net kijken, kunnen wij u begeleiden tot Pakket 3. Bent u gevorderd artiest, en heeft u al optredens, kunnen wij u begeleiden tot Pakket 5. Verder hebben wij ook pakketten op maat, die we met u persoonlijk samenstellen.
Bent u gevorderd en professioneel dan kunnen wij u begeleiden tot Pakket 8. Wij verwachten dan wel dat u een zelfstandig artiest bent die alle kneepjes van het vak al kent. Bij afname van uw pakket keuze is termijn betaling, dus maandelijkse betalingen alleen mogelijk indien u al contacten heeft lopen via ons bedrijf, u een eigen artiest bent, of als er een uitzondering is gemaakt op uw situatie.

Steeds meer jonge artiesten bieden zich aan, voor begeleiding van ons bedrijf.
Wij stellen daar hoge eisen en voorwaarden aan.

* Indien U minderjarig bent, is het belangrijk dat ouders nauw betrokken worden in het proces.
Schoolgaande of studerende artiesten worden eerst goed bekeken of het begeleiden door ons bedrijf haalbaar is.
Een aangepast contract , met voorwaarden voor school of opleiding zijn dan een vereiste.
Voorbeelden zijn op te vragen via onze administratie.

U kunt verder op onze site de informatie vinden die voor u belangrijk is, om zich bij ons te laten inschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *